Vandaag is R1N in Rotterdam bij de Nederlandse Jeugdkampioenschappen die georganiseerd word door A&L Events. Verschillende soorten culturen zijn hier bij elkaar gekomen om hun pupil te zien knokken voor die jeugdtitel.

De jeugd is onze toekomst, welke van deze jonge talenten zien we later schitteren op It’s Showtime of de K-1? De opkomst van jeugd  talenten blijkt al groot te zijn bij de weging,  zo zien we Kevin Hijer en Yassin Idir, die afgelopen 10 april al voorzien zijn van een Nederlandse Jeugd titel. Ilias Ennachuichi groot talent van Khalid Bourdif.  Tony Jas die al een Nederlandse Titel in bezit heeft en niemand minder dan Ayoub Aulouine van Verre Oosten, die maar liefst 3 mooie titels op zijn naam heeft staan. Wie we ook niet moeten vergeten is natuurlijk kleine Manhoef, Million Manhoef die vorige week zijn eerste partij vocht in het Zonnehuis en liet zien uit welk hout hij gesneden is.

Ook bij de dames was er veel talent aanwezig. Tisha Balentien die zich al meerdere malen heeft bewezen ,de beste te zijn in haar gewichtsklasse. Georgina vd Linden die maar liefst 5 titels heeft, waar menig mens jaloers van wordt.

Ook sprak R1N met 4-voudig Europees Kampioene en 2-voudig Wereld Kampioene Jorina Baars.  12 November zal Jorina weer schitteren in de ring op haar eigen gala.

R1N: Jorina, hoe vind je de overschakeling van het kickboksen naar het MMA?

Jorina: Ik vond het hartstikke tof om te doen! Een nieuwe uitdaging en ik ben altijd in voor nieuwe uitdagingen. Ik heb vroeger een tijdje aan Judo en Aikido gedaan, maar ben daar verder nooit op in gegaan.
Me laatste gevecht tegen Cindy Dandois, heb ik echt super veel van geleerd. Het was een totaal ander spelletje, met nieuwe technieken en handelingen. Het positieve van deze partij, vond ik zelf dat ik op de grond ontzettend veel heb geleerd, nog lang niet genoeg, maar deze ervaring was  op zich al een nieuw leerproces. Ik moet nog veel leren zoals grondcontrole en proberen dominerend te blijven staan.

R1N: Toekomst?

 Jorina: Ik zou nog dolgraag tegen Germaine de Randamie willen vechten.  Maar blijkbaar vinden promotors het moeilijk om ons tegen elkaar te matchen. We willen allebei heel graag, dus hier licht het zeker niet aan. Afgelopen 1 mei zou ik ook heel graag tegen haar willen vechten, maar ik baalde enorm dat ze mij niet hadden gevraagd. Dus promotors gun ons deze match!!

R1N: Wat vind je van het dames kickboksen?

Jorina:  Ik vind het heel jammer dat dames ondergewaardeerd worden in deze sport. Ik merk het zelf hoe moeilijk het is om een dame vechtster op een gala te plaatsen. Promotors willen liever heren, of willen niet betalen voor een dame vechtster. Ik denk dat in de toekomst, door middel van meer media aandacht, dat dames in deze wereld meer gewaardeerd worden. En dat promotors dames meer de kans moeten geven om hun zelf te kunnen bewijzen in de ring.

Niet alleen Jorina Baars  was aanwezig om Jong Talent te bekijken, maar ook Robert van Nimwegen en khalid Bourdif kwamen om hun pupillen te steunen.

Na het lange wachten op de match making was het uiteindelijk zover, en konden de meesten jeugdvechters niet wachten om de ring in te stappen.

Iemand die ontbrak op de matchmaking, was niemand minder dan Tyani Beztati van Pancration. Tyani heeft vorige week gevochten in het Zonnehuis en zal 3 juli weer moeten schitteren in Almere, vandaar dat dit jonge talent vandaag niet op de matchmaking staat. Tyani heeft een record van 30 partijen waaronder 6 titels en is nog steeds de onverslagen kampioen.
De dag begint met maar liefst 80 partijen per ring. De scheidsrechters van de WMTA hebben een lange dag voor de boeg, om uiteindelijk de beste naar de finale  te sturen die morgen worden gehouden.

Hieronder een aantal foto’s van dag 1.De Strijd begint


Deel 2 met de Finale gevechten.. Hier op R1N
Watch Out!