Op 2 september a.s. gaat in Los Angeles The MuayThai Premier League (MPL) van start. De beste MuayThai vechters ter wereld zullen dan verdeeld over vijf divisies strijden om het ultieme kampioenschap. Met acht shows over de hele wereld in landen als o.a. de Verenigde Staten, Nederland, China en uiteraard Thailand zal dan in mei 2012 de beslissing vallen wie de kampioenen zullen zijn van hun divisie. Voor deze kampioenen wacht dan de belt van de MPL, de wereldtitel van de WMC en een groot prijzengeld.

Voor de dames die zullen strijden in het super lichtgewicht (63.5 kg / 140 LBS) zal een hoofdprijs van 20.000 US dollar wachten op de kampioene.

Bij de heren zal er gestreden worden in vier verschillende divisies. Voor de kampioen van het weltergewicht (66.67 kg / 147 LBS), het licht zwaargewicht (82.55 kg / 182 LBS) en het zwaargewicht (95 kg / 210 LBS) wacht een hoofdprijs van 50.000 US dollar. En als klap op de vuurpijl zal voor de kampioen van het middengewicht (72.5 kg / 160 LBS) een bedrag van 100.000 US dollar te winnen zijn.
Al deze hoofdprijzen staan los van de gages die de vechters per wedstrijd ontvangen.

De opzet van The MuayThai Premier League is echter om de beste vechters te selecteren uit landen over de hele wereld. Dit om er een echte internationale competitie van te maken. En al vele grote zijn reeds geselecteerd voor The MuayThai Premier League. Denk o.a. aan Saenchai Sor Kingstar, Yodsaenklai Fairtex, Kaoklai Kaennorsing, Nathan Corbett, Liam Harisson, Andrei Kulebin, Julie Kitchen, Artem Levin en vele anderen.

Uit de vele vechters die zich hebben aangemeld zal na a.s. vrijdag 24 juni een commissie de laatste vechters gaan selecteren die de nog vrije plaatsen gaan invullen voor The MuayThai Premier League. En wij kunnen nu al verklappen dat hier enkele spectaculaire namen tussen zitten.

Zo gauw als de namen van alle vechters vast staan zullen wij deze bekendmaken met de definitieve poule indelingen.

Mvgr

President / CEO – Clifton Brown