AMSTERDAM –  Het voortbestaan van de K-1 hing lange tijd aan een zijden draadje, maar de Japanse vechtsportorganisatie FEG lijkt van een faillissement gered. Met behulp van onder meer een Aziatische investeringsmaatschappij en managementorganisatie It’s Showtime krijgt de K-1 World Grand Prix een vervolg.

Op 29 oktober vindt in het Chinese Nanjing het kwalificatietoernooi voor de prestigieuze finale plaats. De finaledag staat in principe voor zaterdag 10 december gepland.

Simon Rutz van It’s Showtime heeft laten weten dat onder anderen Badr Hari en Tyrone Spong volgende maand in China in actie komen. Op voorwaarde dat alle openstaande schulden eerst worden afbetaald. “Anders stappen we niet in het vliegtuig”, aldus Rutz. “Maar ik heb er alle vertrouwen in dat het goedkomt. Ik heb alle contracten onder ogen gehad. Een investeringsmaatschappij staat garant voor de openstaande bedragen. Ik verwacht dat begin oktober alles is afgehandeld.”

Het is al zeker dat Alistair Overeem zijn wereldtitel niet gaat verdedigen, aangezien hij een exclusief contract heeft getekend bij de UFC, de grootste Mixed Martial Arts-organisatie ter wereld. Drievoudig wereldkampioen Peter Aerts wacht nog op bericht uit Japan.