De Brit David Haye heeft opnieuw verbaal uitgehaald naar de Oekraïense boksende broers Klitschko. Haye noemt Vitali Klitschko in de Duitse krant Die Welt een broekschijter die beter met pensioen zou kunnen gaan. De Brit hoopt met zijn opruiende taal een gevecht om de wereldtitel bij de zwaargewichten uit te lokken.

 “Vitali, toon je gezicht als je een echte man bent, ik wil alles doen om tegen jou te kunnen vechten,” daagde Haye uit. De Brit verloor in juli van jongere broer Vladimir in een wedstrijd om de WBA-titel. “Vladimir deed niets anders dan zich terugtrekken toen ik wou slaan, en Vitali, die is zo bang als een konijn.”
 
De Brit zou normaal volgende maand op zijn 31ste verjaardag met pensioen gaan, maar wil dat met zes maanden uitstellen als de Klitschko’s nog eens tegen hem zouden willen vechten. De 40-jarige Vitali Klitschko verdedigde zaterdag met succes zijn WBC-bokstitel bij de zwaargewichten tegen uitdager Tomasz Adamek. Na die wedstrijd zei hij dat hij Haye wil straffen voor alle leugens die hij verspreidt.
 
Haye was duidelijk niet onder de indruk van de zoveelste zege van Klitschko zaterdag. “Hij vocht als een oude hond, iemand die thuishoort in een rusthuis voor boksers.” Zijn nederlaag in juli heeft zijn eigendunk duidelijk niet aangetast: Haye ziet zichzelf als het meest populaire zwaargewicht van de planeet. Haye hoopt ten laatste in februari of maart volgend jaar tegen één van de broers te kunnen vechten.