R1N in gesprek met Albert Kraus:

19 september 2011 te Oss,

R1N ontmoet Albert Kraus, winnaar van de 1ste editie van de K-1 Max in 2002. De K-1 Max in 2002 won hij toen hij nog bij Bully’s Gym onder leiding van Charl Hasselaar in Rhenen trainde. Vanaf 2003 is Albert onder de hoede van Dennis Krauweel en Manager Daan Enneking . Wij spreken Albert voordat hij naar Japan gaat voor de K-1 World Max 2011 Final 16.
 
“Ik ben al geplaatst voor de laatste 8”
 
“Morgen vertrek ik samen met mijn broer Pauke, Dennis Krauweel en Daan Enneking naar Japan voor de laatste 16. Ik ben vorig jaar al gekwalificeerd omdat ik bij de laatste 8 zat. Ik voel me eigen goed en heb hard getraind. Stef Muller heeft me begeleid met de pads ophouden, hier heb ik erg veel aan. Er moeten alleen nog een paar kilo’s af, maar dat komt helemaal goed! Verder heb ik mezelf ook goed voorbereid in Oss samen met Marcel Doomernik, Jordy van der Sluis en Rini van Gelder. Jordy vecht overigens op 30 oktober in Beek en Donk voor de Nederlandse titel tegen Harry Lodewijks.”


 
R1N: Hoe komt het dat jij de enige ‘niet Japanner’ bent bij de laatste 16?
 
“Ik werd opgebeld met de vraag of ik een losse partij wilde vechten. Kort daarna is dit veranderd in het toernooi. Dit was voor mij geen moeilijke beslissing. Ik wil natuurlijk altijd vechten. De enige niet Japanners tijdens de Final 16 zijn Valdrin Vatnikajen Andre Brull (Tiger Gym) beide -63,50 kg,  die tevens via ons in de K-1 zijn gekomen. Zij vechten beide een Super Fight.”
 
“Dennis Krauweel observeert mijn tegenstanders voor de wedstrijd”
 
“Gisteren heb ik voor het eerst mijn tegenstander Yuji Nashiro even opgezocht op het internet. Volgens mij nogal een wilde jongen. Maar ik heb er eigenlijk nogal weinig naar gekeken. Dennis merkte al op dat hij rechts voorstaat, hij observeert altijd mijn tegenstanders voor de wedstrijd. Eigenlijk kijk ik zelf pas een dag voor de wedstrijd als ik in Japan ben.”
 
R1N: Tegenwoordig heb je een nieuwe sponsor namelijk Adidas Boxing Gear.
 
“Ja dat klopt, eigenlijk was mijn sponsor altijd Super Pro, maar sinds kort is het Adidas Boxing Gear geworden. Ik ben hier erg blij mee, Adidas is namelijk een mooi merk om mee voor de dag te komen. Het is ook een goede naam voor de sport. Aan het einde van het jaar geef ik samen met Alviar Lima in opdracht van Adidas Boxing Gear een gratis Seminar in het Super Pro Sportcenter in Zevenbergen.”


 
“Op 2 oktober geef ik mijn eerste sportschoolgala in mijn nieuwe sportschool in Oss”
 
“Vlak na mijn wedstrijd geef ik mijn eerste sportschoolgala in mijn nieuwe sportschool. Hier heb ik erg veel zin in. Het zullen ongeveer zo’n 25 partijen worden. De matchmaking is te vinden op mijn website:  www.albertkraus.com“


 
R1N: In 2012 zit je al 10 jaar in de K-1, hoeveel jaren zullen er nog volgen?
 
“Zolang ik het nog leuk vind en mezelf goed blijf voelen mag het wat mij betreft nog even doorgaan. Als ik over mijn hoogtepunt heen ben dan sluit ik het liever goed af.”
 
R1N: En waar sluit je het liefst je carrière af?
 
“Dit zal waarschijnlijk in Japan zijn, hier heb ik mijn meeste wedstrijden gedraaid en het altijd erg naar mijn zin gehad. Ik ben meer gewend aan het Japanse dan aan het Nederlandse publiek. Maar voorlopig gaan we nog even door.”
 
R1N: Staat er nog iets in de planning voor Europa?
 
“Half oktober heb ik een partij in Roemenië op een Super Kombat gala, met mijn tegenstander zijn ze nog bezig dus dat is nog even afwachten. En op 19 november staat er een partij in Frankfurt .”

R1N bedankt Albert Kraus voor dit gesprek en wenst hem veel succes aanstaande zaterdag in Japan.

Gesprek: Hans Loeffen
Tekst: Youri Loeffen