Badr Hari heeft besloten om zijn kickbokscarrière te beëindigen en een carrière als bokser te beginnen. Op 28 januari 2012 zal Badr Hari voor de allerlaatste keer in de ring verschijnen als kickbokser op het IT’S SHOWTIME-gala dat wordt georganiseerd in de WTC Expo in Leeuwarden. Na dit gevecht vertrekt hij definitief naar Amerika om zich daar 100% te storten op zijn bokscarrière.

Dit bericht zal voor de vele miljoenen kickboksliefhebbers met een brok in de keel gelezen worden, maar de bokssport zal deze charismatische vechter met open armen ontvangen.

Badr Hari wordt in Amerika gezien als de man die de bokssport van nieuw elan kan voorzien en wordt gezien als een mengeling van Mohammed Ali en Mike Tyson.

Badr wil niet zomaar afscheid nemen en daarom heeft hij Gökhan Saki uitgekozen als zijn allerlaatste tegenstander in het kickboksen. Vele miljoenen vechtsportliefhebbers willen al jaren deze clash zien en krijgen nu dus de gelegenheid.

Indien de K-1 dit jaar nog een World Grand Prix organiseert, zal Badr ook daar aan deelnemen. De finale daarvan is gepland op 10 december in China. Of deze World Grand Prix überhaupt doorgaat, hangt af van of de K-1 tijdig zijn openstaande schulden aan o.a. IT’S SHOWTIME kan voldoen. Indien niet, dan zal het gevecht van 28 januari nog het enige en dus laatste gevecht van Badr Hari als kickbokser zijn.

In de WTC Expo te Leeuwarden wordt een gigantisch mooie vechtsportarena gebouwd waarin alle toeschouwers het gevoel hebben dat ze zelf in de ring staan. Helaas kunnen slechts 5000 toeschouwers dit evenement live meemaken. De voorverkoop start 15 oktober en alleen op deze dag zijn kaarten van € 125 euro te verkrijgen voor € 100.

Matchmaking 28 januari 2012 in Leeuwarden:

Badr Hari vs Gökhan Saki
Daniel Ghita vs Hesdy Gerges (IT’S SHOWTIME-wereldtitel heavyweight)
Tyrone Spong vs Melvin Manhoef
Errol Zimmerman vs Rico Verhoeven
Ben Edwards vs Ricardo van den Bos
Murat Direkçi vs Robin van Roosmalen
Lhoucine ‘Aussie’ Ouzgni vs Yohan Lidon (IT’S SHOWTIME-wereldtitel 73kg max)
Gago Drago vs Hinata Watanabe
Chahid Oulad El Hadj vs Harut Grigorian
Danyo Ilunga vs Mourad Bouzidi
Michael Duut vs Anderson ‘Braddock’ Silva
Henry van Opstal vs Hafid el Boustati

kaartverkoop: www.fight.nl