Het boksprogramma van de Ben Bril Memorial op maandag 3 oktober in het Koninklijk theater Carré wordt internationaler dan ooit.

De organisatie laat zelfs de Braziliaan Juciel Lima Nacimento uit Sao Paolo overvliegen om partij te geven aan de Spaanse kampioen Ignaccio Mendoza, die de Europese bokswereld kortgeleden in Ukraine verbaasde met een snelle knockout zege tegen de na 24 partijen ongeslagen favoriet uit dat land, Volodymyr Kravets. Een andere attractie is het optreden van de 31-jarige Khoren Gevor. Hij behaalde zijn Europese titel in Helsinki door Amin Asikainen (25-1-0) te verslaan. Daarna stond hij in de ring tegen de bekende Duitser Felix Sturm (32-2-1), Dimitri Sartison (26-1-0), Robert Stieglitz (39-2-0) en Nikola Sjekloca (20-0-0). Tegenstanders die gewend waren (bijna) nooit te verliezen. Zijn tegenstander is de Ukrainer Oleg Fedotovs met als bijnaam de killer. Onbetwist de beste bokskaart van de laatste vijftien jaar in Nederland.

Ook het vaderlandse aspect wordt vanzelfsprekend niet vergeten. Hassan Ait Bassou, de onttroonde Benelux-kampioen, maakt na een half jaar zijn comeback en treft niemand minder dan de ervaren Duitser Ali Ahrouari. Samen met de Barry Groenteman, die voor het eerst in Carré bokst, is de prof uit Purmerend met trainer Michel van Halderen op trainingskamp in Lanzarote. Iets wat in het boksen weinig voorkomt maar eens temeer benadrukt hoe groot het belang van de Ben Bril Memorial voor hen is.