Profbokser Barry Groenteman heeft tijdens zijn debuut op de Ben Bril Memorial overtuigend gewonnen van Robert van Nimwegen.

Na zes bloederige ronden tegen Robert van Nimwegen, die als kickbokser zijn debuut als bokser maakte, was de puntenzege voor Groenteman overduidelijk: 60-55, 60-55, 60-54. Groenteman droeg zijn vijfde profzege in zijn negende beroepspartij op aan zijn vader.
 
Voor Groenteman kwam in Carré een van zijn dromen uit. Als joodse bokser uit Amsterdam voelt hij zich sterk verbonden met Ben Bril, de legendarische bokser en arbiter die acht jaar geleden overleed. Een optreden op de jaarlijkse Memorial voor zijn grote voorbeeld was voor Groenteman, die zijn idool een paar keer heeft ontmoet, al een doel op zich. 
 
Maar de kopman van Wellness Profi Center (Purmerend) wil meer. Hij aast op titels en op roem. Groenteman voelt zich ook een soort ambassadeur van het joodse boksen in Nederland. Hij wil onder meer de joodse jeugd in Amsterdam weerbaarder maken. Daartoe geeft hij sinds enkele weken training aan joodse jongeren bij de heropgerichte vereniging Maccabi Amsterdam.