De gemeente Gennep is aan het studeren op (verkeers)maatregelen om de naar verwachting massale belangstelling voor de uitvaartdienst in goede banen te leiden. De uitvaart zal plaatsvinden op maandag 10 oktober om half elf in de Martinuskerk in Gennep.

In de kerk is plaats voor ongeveer 900 mensen. Er wordt zeker duizend man verwacht. Drie van de vier dodelijke slachtoffers kwamen uit de gemeente Gennep: twee uit het stadje Gennep en een uit het kerkdorp Ottersum. Het vierde slachtoffer kwam uit het Limburgse Afferden, gemeente Bergen.

Drie andere opvarenden van de speedboot die in het donker op een vrachtschip botste, raakten lichtgewond. Zij komen uit Gennep, Nijmegen en Winterswijk.

Het condoleanceregister, dat woensdag opengesteld werd in buurthuis Van Ons, is ook in het weekeinde open voor belangstellenden. Dat heeft de gemeente Gennep in overleg met de familie en nabestaanden besloten.
Vrijdag 7 oktober kunt u van 9.00 tot 18.00 uur in het gemeenschapshuis in de wijk Gennep-Zuid terecht en op zaterdag en zondag van 9.00 tot 17.00 uur.