Het begon gisteren allemaal al vroeg in Zevenbergen. De eerste editie van de Adidas Boxing Gear seminar in het Superpro Sportcenter. Om half tien werd ik hartelijk ontvangen door Dennis Krauweel, na een bakje koffie zijn we begonnen met het gereed maken van de eerste Adidas Boxing Gear seminar.

Aan Hans Stringer was het de eer om af te mogen trappen. Een groep van ongeveer dertig mensen was zeer geïnteresseerd in een MMA-les van Hans Stringer. Voor de meeste deelnemers was het zwaarder dan het leek. Een training van anderhalf uur hakt er dan ook erg in. Aan Rico Verhoeven was het de beurt om de tweede seminar te geven. Een flinke groep mensen kwam opdagen om les te krijgen van de K-1 final 16 deelnemer Rico Verhoeven. In China heeft hij de kans om door te stromen naar de laatste acht. Tegen wie Rico het moet opnemen is nog onbekend, maar het maakt hem niet uit: “als je aan de top wilt komen, moet je het tegen iedereen opnemen”. Een leuke bijkomstigheid was dat er een groep Russen aanwezig was, onder leiding van niemand minder dan Andrej Hrydzin, trainer van onder andere Alexey ‘The Red Scorpion’ Ignashov en Vitali Akhramenko. Vitali vecht op 22 oktober in Moskou.
 
Op 15 oktober hebben een paar vechters van Andrej Hrydzin een wedstrijd in Marseille. Andrej heeft een goede band met Dennis Krauweel en komt al jaren in Nederland om te trainen. ‘Er zijn hier voldoende sparring partners, en de jongens kunnen zich volledig op het trainen richtten. “Thuis hebben ze vaak toch meer afleiding”.