Op maandag 17 oktober is het tijd voor het EK-boksen voor dames. Marichelle de Jong en Nouchka Fontijn van de Rotterdamse boksshool Van ‘t Hof gaan beiden voor goud.

“Hier heb ik lang naartoe geleefd. Ik ben net terug van een trainingskamp, het werk is gedaan. Misschien nog één of twee lichte trainingen, rusten, en dan er gewoon staan maandag,” aldus Fontijn, die gelooft in haar kansen. “Het blijft een lotingsport, maar ik zie kansen om de titel te pakken. Ik heb bewezen dat ik de Europese dames aan kan. Ik heb er vertrouwen in.”

Ook De Jong wil op 22 oktober met goud om haar nek staan in Rotterdam. Niet al haar tegenstanders kent ze goed. “Sommige tegenstanders ken ik helemaal niet, maar dat vind ik eigenlijk wel best. Van anderen weet ik een paar dingetjes. Ik maak me er niet druk om. Ik ga uit van eigen kracht. Als ik het EK wil winnen moet ik iedereen verslaan.”

Na het EK begint voor Fontijn en De Jong het traject richting de Olympische Spelen van Londen 2012. Slechts één van de twee dames kan zich plaatsen voor het grootste sportevenement van de wereld. De Jong komt na de EK ook uit in de klasse van Fontijn, omdat haar klasse niet Olympisch is.

Bondscoach Ton Dunk daarover: “Ik vind het een luxe probleem. Ik denk dat het goed is, sporters stijgen boven zichzelf uit daardoor. Ik juich het alleen maar toe. Je voelt wel een bepaalde competitiestrijd, maar dat is prima.”