Henk Grol heeft gisteren revanche genomen voor zijn teleurstellende optreden van 2 maanden geleden op de wereldkampioenschappen in Parijs. De beste Nederlandse judoka in de klasse tot 100 kilogram vierde dinsdag zijn rentree op de tatami met een gouden medaille van de grand prix van Abu Dhabi.

Grol was in de finale te sterk voor Ramadan Darwish uit Egypte. Hij opende het toernooi met overwinningen op de Marokkaan Sidi Mohamed Aouidate, Viatsjeslav Denisov uit Oekraïne en de Fransman Cyrille Maret. Grol werd tijdens de laatste WK in Parijs al in de tweede ronde uitgeschakeld.

De uit Nijmegen afkomstige Danny Meeuwsen strandde in dezelfde categorie als Grol al in de eerste ronde. Hij legde het af tegen de Mongoliër Tuvshinbayar Naidan.
 
Ook Robby van Laarhoven (-90) en Grim Vuijsters (+100) die in teamverband uitkomen voor Top Judo Nijmegen, kwamen niet door de eerste ronde. Van Laarhoven verloor van Elnur Mammadli (Azerbeidzjan), die vervolgens de halve finale bereikte. Vuijster ging onderuit tegen de Chinees Hao Wang.