In het bijzijn van sportbonden, televisieaanbieders, klanten, commentatoren en heel veel media lanceerde algemeen directeur Danny Menken van Eurosport Benelux zojuist de Nederlandstalige versie van Eurosport 2. De nieuwe zender ging om precies 2 minuten voor 10 on air tijdens een speciaal voor de gelegenheid georganiseerd launch evenement in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

Voor de Nederlands-Vlaamse vestiging van het pan-Europese sportplatform betekent de Nederlandstalige versie van Eurosport 2 een verdubbeling van haar televisieactiviteiten in de Benelux. Extra vaste medewerkers werden aangetrokken en tientallen nieuwe commentatoren. Ook werd het kantoor in het Olympisch Stadion uitgebreid met twee nieuwe master control rooms en een voice-over booth.

Eurosport 2 besteedt veel aandacht aan extreme sports (freestyle skiën, snowboarden, surfen, freestyle motorcross en skateboarden), teamsporten (waaronder basketball, voetbal, Australian Football en American Football), auto- en motorsporten (zoals het WK Superbike, de FIA WTCC en de 24 Uur van Le Mans), sportainment en sportnieuws. De zender is goed voor meer dan 6000 tv-uren per jaar, waarvan meer dan een derde live.

Danny Menken is een blij man: ‘Technisch en organisatorisch was dit een hele klus, die zeker de moeite waard zal blijken. Een Nederlandstalig Eurosport 2 biedt ons nu eenmaal veel nieuwe mogelijkheden. Dat er zo veel zakelijke en journalistieke belangstelling voor deze lancering is, is natuurlijk geweldig voor iedereen die hier zijn of haar werk doet. Dat we iets goed doen, blijft niet onopgemerkt.’

Menken benadrukt de betrokkenheid van Ziggo, CanalDigitaal, Belgacom, TV Vlaanderen en Multivisie TV bij het nieuwe Eurosport 2: ‘Ziggo, CanalDigitaal, Belgacom, TV Vlaanderen en Multivisie zagen al snel de toegevoegde waarde van een extra Nederlandstalige sportzender in Nederland en Vlaanderen en stelden zich uitermate coöperatief op. Het is voor een flink deel dankzij hen dat we hier nu staan, en dit succes is dus zeker ook hún succes.’

Met ingang van volgend voetbalseizoen zijn op Eurosport 2 overigens ook de wedstrijden uit de twee hoogste Duitse voetbaldivisies live te zien. De driejarige deal tussen Eurosport en de Deutsche Fußball Liga omvat de exclusieve rechten voor alle wedstrijden in de Bundesliga en de Bundesliga 2, inclusief de Bundesliga Supercup. Naar verwachting wordt Eurosport 2 vanaf dat moment ook in high definition doorgegeven.

Nederlandstalig Eurosport 2 is in Nederland bij Ziggo (doorgifte per direct), CanalDigitaal (doorgifte binnenkort)en Multivisie TV (doorgifte per direct) te zien. In Vlaanderen kwam Eurosport met aanbieders Belgacom (doorgifte per direct) en TV Vlaanderen (doorgifte binnenkort) tot overeenstemming. In beide gebieden is Eurosport Benelux met de andere operators over doorgifte in onderhandeling.