Bokshandschoenen, check. Hoofdkap, check. Bitje, check. Minirok?

Na een lang gevecht om het vrouwen boksen op de Olympische spelen te krijgen is het dan eindelijk zover. In 2012 zullen er dan eindelijk weer vrouwelijke bokspartijen zijn op de Olympische spelen in Londen. Maar het volgende obstakel is nu aan de beurt, namelijk het dragen van een minirok.

AIBA, (International Amateur Boxing Association) zegt dat er in januari 2012 een vergadering komt over het dragen van een minirok voor vrouwen. AIBA reageerde op recente mediaberichten dat de vrouwelijke boksers gedwongen zouden worden om te vechten in een minirok in plaats van in shorts. Maar volgens AIBA is hier nooit een definitieve beslissing over gemaakt. Het dragen van een minirok zou een beter onderscheidt maken tussen de mannen en de vrouwen.

Tijdens de Europese kampioenschappen in Nederland afgelopen maand, droegen alleen vechters uit Roemenië en Polen een minirok. AIBA zegt dat het hun eigen keuze is. Eén iemand die het er niet mee eens is, is de Ierse drievoudig wereldkampioene Katie Taylor. Katie vertelde dit aan de BBC: “ I won’t be wearing a miniskirt, I don’t even wear miniskirts on a night out, so I definitely won’t be wearing miniskirts in the ring.”