Judoka Guillaume Elmont wil zondag in het Topsportcentrum van Rotterdam voor de elfde keer de nationale titel veroveren.

De voormalig wereldkampioen, uitkomend in de klasse tot 81 kilogram, schrijft dan geschiedenis. Hij staat nu nog op gelijke hoogte met Dennis van der Geest, die tussen 1995 en 2004 ook tien keer Nederlands kampioen werd. Elmont komt aankomend weekend in tegenstelling tot de meeste topjudoka’s wel in actie op de NK. Zo hebben zijn broer Dex, Henk Grol, Edith Bosch, Marhinde Verkerk, Anicka van Emden en Elisabeth Willeboordse de nationale titelstrijd uit hun agenda geschrapt.

Olympische Spelen

Zij concentreren zich volledig op de grote toernooien waar ze zich voor de Olympische Spelen kunnen plaatsen. Ze zijn daarom een week na de NK wel actief op de de Grand Prix van Amsterdam. De nationale titelstrijd begint zaterdag in Rotterdam met de lichtste gewichtsklassen bij de vrouwen (-48 kg, -52 kg, -57 kg, -63 kg) en mannen (- 60 kg, -66 kg, -73 kg). Zondag staan de zwaardere judoka’s op de tatami.