De beste Nederlandse judoka’s vechten zaterdag en zondag met de wereldtop op de Grand Prix van Amsterdam om kostbare punten voor het kwalificatietoernooi van de Olympische Spelen in Londen. 

Op basis van de actuele geschoonde lijsten reist de nationale judobond komende zomer met zes mannen en drie vrouwen naar de hoofdstad van Engeland.

Elk land mag maar slechts één judoka per gewichtsklasse naar de Spelen afvaardigen. Die kandidaat moet na het EK eind april in Rusland in de top 22 (mannen) of top 14 (vrouwen) van het olympische kwalificatietoernooi staan.

Als meerdere landgenoten aan die eis voldoen, moet de nationale judobond een keuze maken.

Lijst

Jeroen Mooren (-60 kg), Jasper de Jong (-66 kg), Dex Elmont (-73 kg), Guillaume Elmont (- 81 kg), Henk Grol (- 100 kg), Luuk Verbij (+100 kg), Anicka van Emden (-63 kg), Elisabeth Willeboordse (- 63 kg), Edith Bosch (-70 kg), Linda Bolder (-70 kg) en Marhinde Verkerk (-78 kg) komen volgende de actuele geschoonde lijst op dit moment in aanmerking voor een ticket voor de Spelen.

Birget Ente (-48 kg), Juul Franssen (-57 kg), Carola Uilenhoed (-78 kg) en Grim Vuijsters (+100 kg) horen op dit moment niet bij de beste 14 vrouwen of 22 mannen op de geschoonde lijst.