De Amerikaanse bokslegende Muhammad Ali zou nog zes maanden te leven hebben. Dat beweert althans de Amerikaanse tabloid Globe. Het magazine citeert enkele vrienden van de 69-jarige kampioen. ‘Hij is erg aan het achteruitgaan en heeft nog minder dan zes maanden te leven’, vertelt een bron. ‘De voormalige kampioen is het gevecht tegen Parkinson aan het verliezen.’

Een zwak ogende en bevende Ali woonde deze week de rouwdienst bij van “Smokin’ Joe” Frazier, die op 7 november overleed. Frazier was de eerste bokser die Mohammed Ali versloeg. Dat was in 1971.

Sportman van de Eeuw

Ali werd geboren als Cassius Marcellus Clay in Kentucky. Hij veranderde zijn naam nadat hij lid werd van de Nation of Islam, een separatistische religieuze organisatie. Zijn bijnamen waren ‘The Greatest’ of ‘Louisville Lip’. Hij werd door het sportblad Sports Illustrated uitgeroepen tot Sportman van de Eeuw.

Ali werd driemaal wereldkampioen in het zwaargewicht en won een gouden medaille in het lichtzwaargewicht op de Olympische Spelen van 1960 in Rome. Ali wordt beschouwd als de beste zwaargewicht ooit.