Wendy Driesen veroverde in Gent zilver op het WK jeugd. ‘Een onverhoopt resultaat’, zegt de 20-jarige ju-jitsuka van Ippon Zwijndrecht.
 
‘Eindelijk had ik eens een beetje geluk, want op het WK senioren in Colombia werd mijn duo-ploeggenoot Yazid Dalaa ziek en moesten we opgeven. Ikzelf viel op mijn elleboog en ik was verschillende weken buiten strijd’, vertelt Driesen.

‘Eigenlijk mocht ik zelfs niet meedoen aan het WK jeugd in Gent, maar ik beet door en ik veroverde zilver. Onverhoopt eigenlijk. Maar ik heb vroeger nog aan fighting meegedaan en eigenlijk ging ik daardoor op routine naar een medaille. Ik had in Gent trouwens niet aan de duo-games kunnen meedoen, want Yazid was al een jaartje te oud, terwijl ikzelf nog net kon meedoen als 20-jarige. Het maakt wel dat ik me in de toekomst allicht meer op het fighting zal toeleggen. Ik doe ook nog judo bij Merksem en ik studeer mijn eerste jaar rechten. Tot hiertoe lijkt dat mee te vallen. Ik geniet van een speciaal statuut als topsporter en ik hoop dat te combineren om volgend jaar op het EK senioren opnieuw met een medaille naar huis te komen’, besluit de jongedame uit Antwerpen-Luchtbal.