Judoka Grim Vuijsters uit Goirle komt aankomend weekend gewoon in actie tijdens het Grand Slam-toernooi in Tokio. Dat is opvallend, want Vuijsters raakte in november tijdens het Grand Prix-toernooi in Amsterdam geblesseerd aan zijn rechterknie.

“Als ik niet judo is het een beetje zeurende pijn waar ik last van heb”, vertelt Vuijsters aan Omroep Brabant. “Tijdens wedstrijden steekt het een beetje. Ze zeggen dat het mijn meniscus of mijn kraakbeen is dat ik voel. Maar het gaat wel.”

‘Pijnloos zal het niet gaan’

De Goirlenaar traint vanwege zijn knieblessure met een brace. “Maar tijdens wedstrijden mag dat niet. Dan moet mijn knie ingetaped worden. Pijnloos zal het zeker niet gaan, maar het is niet anders. Ik wil naar de Olympische Spelen. Ik wil hier in Japan punten halen. Dan moet het maar zo.” Vuijsters heeft in de race naar Londen 2012 zware concurrentie van Luuk Verbij.

‘Risico’s besproken met de dokter’

Vuijsters in zijn wil om punten te pakken wel uitkijken dat hij niet iets gaat forceren. “Maar daar ben ik niet echt bang voor”, vertelt de Goirlenaar. “We hebben de risico’s besproken met de dokter. Die zegt dat het wel aan de vroege kant is, maar hij kan mijn keuze wel begrijpen. Het is een beetje vijf voor twaalf voor me.”