Judoka Charline Van Snick heeft de bronzen medaille veroverd in de klasse tot 48 kilogram op de Grand Slam judo in Tokio. 

In haar eerste drie wedstrijden pakte Van Snick telkens uit met ippon. In de eerste ronde ging de Russin Kristina Rumyantseva voor de bijl, een ronde later was het de beurt aan de Ierse Lisa Kearney. Ook in de kwartfinales haalde ze het vlot van de Hongaarse Eva Csernoviczki, maar in de halve finales moest ze haar meerdere erkennen in de Japanse tweevoudige wereldkampioene (2010 en 2011) Haruna Asami, die later ook goed was voor de gouden plak.
 
In de klasse tot 52 kilogram was Ilse Heylen in de eerste ronde vrijgesteld. In de tweede ronde sneuvelde ze echter tegen de Cubaanse Yanet Bermoy Acosta. Bij de mannen ging Jasper Lefevere er in de klasse tot 66 kilogram in de tweede ronde met ippon uit tegen de Oezbeek Mirzahid Farmonov. In de eerste ronde had hij de Pakistaan Shah Shahzaib met ippon naar huis gestuurd.
 
Kenneth Van Gansbeke ging er in zijn openingsduel in dezelfde gewichtsklasse met waza-ari uit tegen de Rus Alim Gadanov. Bij de mannen komen Dirk Van Tichelt (-73kg) en Elco Van Der Geest (-100kg) later nog in actie.