Bokser ‘Fast Eddy’ Smulders uit Eindhoven maakt zondag zijn rentree in de ring. Smulders bokst een benefietwedstrijd op een boksgala van de Technische Universiteit in Eindhoven. Tegenstander is voormalig Nederlands kampioen Rasoul Shafaie van boksschool Muscle Fit.

Smulders bokste in 2005 zijn laatste wedstrijd. Hij maakte als Europees kampioen internationaal naam. Van de 39 profpartijen die hij bokste, won hij er 37, waarvan 28 op knock-out.

Op dit moment traint Smulders studenten van de Technische Universiteit in Eindhoven. Een aantal van hen bokst zondag ook op het gala.

Smulders (48) besloot de handschoenen ook weer aan te trekken om zoveel mogelijk geld in te kunnen zamelen voor KWF kankerbestrijding. Tegenstander Rasoul Shafaie (28) is ook al enige tijd gestopt met boksen, maar besloot de uitdaging aan te gaan. Smulders en Shafaie boksen vijf rondes tegen elkaar.

Smulders benadert de wedstrijd heel serieus. “Ik ben al weken in training. Voel me fitter dan ooit. Mijn buik is weg, heb weer een echte sixpack. Ik wil die wedstirjd hoe dan ook winnen.”