Charline Van Snick heeft goud behaald in de klasse tot 48 kilogram op de Grand Prix judo in het Chinese Qingdao. De Belgische kampioene won vier van haar vijf wedstrijden met ippon. Ook in de finale was ze met de hoogste score te sterk voor de Spaanse Oiana Blanco.

Van Snick schakelde achtereenvolgens de Noord-Koreaanse Sol Mi Kim, de Amerikaanse Ann Shiraishi en de Italiaanse Elena Moretti uit, telkens met ippon. Enkel in de halve finale tegen de Japanse Miri Toda deed ze het met twee yuko’s. In de finale versloeg ze Blanco met ippon na 1 minuut en 41 seconden. Vorige week haalde de pas 21-jarige Van Snick brons op de Grand Slam in Tokio.

Ilse Heylen strandde in de tweede ronde in de categorie tot 52 kilogram. Ze won haar eerste gevecht met ippon van de Australische Sonya Chervonsky, maar verloor daarna met diezelfde score van de Chinese Hongmei He.
 
Er komen dit weekend nog twee Belgen in actie in Qingdao: morgen vecht Dirk Van Tichelt bij de -73kg, overmorgen komt Elco Van der Geest in de categorie tot 100kg op de tatami.