Grim Vuijsters uit Goirle moet het Masterstoernooi en de wereldbekerwedstrijden in Tbilisi in januari laten schieten. Vuijsters heeft nog altijd last van zijn knie. Er wordt gezocht naar een alternatieve behandelmethode.

Tijdens het Masterstoernooi en op het wereldbekertoernooi zijn dure punten te verdienen voor de wereldranglijst. Die zijn noodzakelijk voor Vuijsters om zijn kans op deelname aan de Olympische Spelen open te houden. Na deze toernooien resten nog vier toptoernooien waar veel punten verdiend kunnen worden.

Eén zwaargewicht naar Londen

Vuijsters heeft in de race naar Londen zware concurrentie van Luuk Verbij. Die staat op de wereldranglijst hoger dan Vuijsters. Verbij heeft 371 punten en Vuijsters 194, zo laat de judobond weten. Nederland mag één zwaargewicht afvaardigen naar Londen. Voorwaarde is wel dat de judoka’s tot de top 22 van de wereld behoren. Verbij staat op dit moment dertiende, Vuijsters staat net buiten de top 22. Als ze na het EK in april 2012 allebei binnen de top 22 vallen beslist de bond wie afgevaardigd wordt.

Opnieuw last van de knie

Vuijsters liep de knieblessure half november op, tijdens een trainingskamp in het Spaanse Malaga. Hij deed daarna nog wel mee aan toernooien in Amsterdam, Tokio en Qingdao. In Amsterdam trok de Goirlese zwaargewicht zich na een duel terug, omdat hij in het duel met de Kazak Yerzhan Shynkeyev opnieuw last kreeg van zijn knie. In Tokio en Qingdao kwam hij niet ver.

Een jaar pech

Vuijsters heeft al een jaar pech met blessures. Een jaar geleden liep hij tijdens het WK judo een ernstige nekblessure op, die hem ook veel toernooien kostte.