Het onderzoek naar de dood van Jean-Pierre Bauwens, de vader van bokser Jean-Pierre ‘Junior’ die neergeschoten werd door een familielid in Gent, is nog altijd niet afgerond. Dat zegt het Gentse parket. Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg schreven vandaag dat het ballistische onderzoek Junior Bauwens en zijn moeder zou vrijpleiten, maar het parket laat weten dat het ballistische verslag nog niet klaar is.

De schietpartij vond plaats op 29 augustus in de woning van de familie Bauwens in de Gentse volkswijk Mallem. Het slachtoffer; die al een tijdje gescheiden leefde van de moeder van Junior (23), werd in het hoofd geschoten door één van de familieleden en werd in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht, waar hij een dag later aan zijn verwondingen overleed. De zeven kinderen en hun moeder werden na de feiten meegenomen voor verhoor.

De schietpartij was volgens Jean-Pierre ‘Junior’ Bauwens een ongeval. Zijn 15-jarige autistische broer Claude zou het wapen uit de zakken van zijn vader gehaald hebben en ongewild gevuurd hebben. Het parket liet de 15-jarige broer colloqueren na een geestesonderzoek, maar meldde toen dat het nog niet duidelijk is of de broer de schutter was. Volgens de vriendin van Jean-Pierre Bauwens senior werd haar vriend in de val gelokt door de familie.

Volgens Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg zijn er geen bewijzen gevonden waaruit blijkt dat Jean-Pierre ‘Junior’ Bauwens iets te maken had met de dood van zijn vader, maar volgens het parket is het nog te vroeg om conclusies te trekken. Het is ook nog wachten op de resultaten van het kruit-sporenonderzoek.