De karate-do Bond Nederland heeft de selectie bekend gemaakt voor het komende Europees kampioenschap karate onder 21 jaar te Baku in Azerbeidzjan, deze kampioenschappen zijn erkend door het NOC/NSF en het IOC. Het EK vindt plaats van tien tot en met twaalf februari.

De toppers gaan onder leiding van Bondscoach Boy Muilwijk knallen in Baku. Om te worden geselecteerd voor het officiële EK of WK moeten de karateka’s een zwaar Internationaal traject afleggen en minimaal 80 punten behalen. Er mag daarnaast maar één vechter per gewicht en categorie worden geselecteerd.

Jolano Lindelauf komt uit in de klasse cadetten 14 tot en met 15 jaar, in de categorie -57 kilogram. Routinier Xavier Kohlen komt uit in de klasse 18 tot 21 jaar, in de categorie -68 kilogram. Xavier was in 2010 nog Europees kampioen bij de junioren. Trainers Hub en Roger Alken zijn natuurlijk super trots op hun toppers. Helaas kwam Kaylee Zwakhalen ditmaal ondanks haar topprestaties in het buitenland en op de afgelopen twee EK’s net 20 punten tekort om dit jaar te worden geselecteerd.

De toppers gaan onder leiding van Bondscoach Boy Muilwijk knallen in Baku. Om te worden geselecteerd voor het officiële EK of WK moeten de karateka’s een zwaar Internationaal traject afleggen en minimaal 80 punten behalen. Er mag daarnaast maar één vechter per gewicht en categorie worden geselecteerd. Jolano Lindelauf komt uit in de klasse cadetten 14 tot en met 15 jaar, in de categorie -57 kilogram.

Routinier Xavier Kohlen komt uit in de klasse 18 tot 21 jaar, in de categorie -68 kilogram. Xavier was in 2010 nog Europees kampioen bij de junioren. Trainers Hub en Roger Alken zijn natuurlijk super trots op hun toppers. Helaas kwam Kaylee Zwakhalen ditmaal ondanks haar topprestaties in het buitenland en op de afgelopen twee EK’s net 20 punten tekort om dit jaar te worden geselecteerd.