In aanloop naar het evenement in Den Bosch op 26 februari heeft Golden Glory Helmond coach/trainer Sjef Weber zijn hart gelucht.

Het begon allemaal met de vraag die Weber kreeg op het evenement in Wijchen op 12 december 2011. Nieky Holzken zou de mogelijkheid krijgen om zijn W.F.C.A. wereldtitel te verdedigen op 26 februari in Den Bosch. Dit was een prima optie voor Holzken aangezien zijn titel op diezelfde dag verloopt en dan vacant zal zijn.

Op de vraag tegen wie Holzken het liefst zijn titel zou verdedigen antwoordde Sjef: “Andy Souwer, Albert Kraus, Alviar Lima, Artur Kyshenko, Aussie en Bourdiff.” Op de vraag van de promotor of Faldir Chahbari ook een optie was werd gereageerd met: “nee want hier hebben we niks mee te winnen”. Holzken en Chahbari hebben al eerder tegenover elkaar gestaan met als resultaat winst voor Holzken. Holzken neemt het liever tegen iemand op tegen wie hij het nog niet opgenomen of van verloren heeft. Alleen tegen Albert Kraus en Bourdiff uit het bovenstaande rijtje heeft Holzken nog niet gevochten.

Uiteindelijk kwam het er in Den Bosch niet van terecht wat Weber de promotor niet kwalijk neemt. Vandaar dat Weber zelf een evenement organiseert 12 februari in Eindhoven  en daar Holzken plaatst tegen de Sloveen Grega Smole (WAKO kampioen 2010). “Voordat veel mensen scheve gezichten tonen omdat er zogenoemd: een tegenstander uitgezocht is, wil ik graag het volgende delen. Chahbari heb ik op 1 januari 2012 gebeld met de vraag of hij het tegen Holzken op wilde nemen. Chahbari kon niet omdat hij verplichtingen had. Daarna ben ik in onderstaande volgorde gaan bellen maar geen van deze vechters konden het opnemen tegen Holzken.”

2: Alviar Lima
3: Albert Kraus
4: Aussie
5: Bourdiff

Wel wil Weber nog kwijt dat Marc de Bonte en Youness El Mhassani zichzelf hebben opgegeven om het op te nemen tegen Holzken. Weber gaat er niet verder op in waarom geen van deze heren gematcht staat, want de promotors en trainers weten hier vanaf.