‘Bigi Boi’ (Jairzinho Rozenstruik) en Team SLAMM werken samen om thaiboksen verder te ontwikkelen. Samen met trainer, Michael Babb, heeft ‘Bigi Boi’ een projectdossier aangeboden aan de minister van Sport- en Jeugdzaken, Paul Abena.

Nationaal én internationaal heeft ‘Bigi Boi’ zijn stempel gedrukt en wil wat terug doen voor de jeugd van Suriname. “Hoe jonger je ze in aanraking laat komen met het thaiboksen, hoe sneller je talenten kan ontdekken”, zegt de sportman. ‘Bigi Boi’ heeft hij in vier jaar tijd met bloed, zweet en tranen de top weten te bereiken. “Maar ik ben nog niet waar ik wezen moet”, zegt hij.

Clinics verzorgen

Om de talenten in Suriname een kans te geven zich verder te ontwikkelen, zullen volgens Babb enkele jonge opkomende thaiboksers van Nederland op 24 februari naar Suriname afreizen. Zij zullen langs scholen gaan om clinics te verzorgen alsook demonstraties te geven.

Op 2 maart 2012 zal voor het eerst in Suriname een internationale trainingskamp gehouden worden met als afsluiting een gala waarin onze Surinaamse vechters kennis zullen maken met de Nederlandse thaiboksers alsook internationale toptrainers.

Scouten

Babb zegt dat alle sportscholen voor thaiboksen van de partij zijn. Hij deelde de minister mee dat uitschieters uitgepikt worden om hen een kans te geven zich in Nederland verder te ontwikkelen’. Abena heeft toegezegd dat hij zijn deskundigen aan het werk zal zetten om het maximale te halen uit het projectdossier.’ Het ministerie zal waar nodig de ondersteuning geven zodat het thaiboksen tot grote hoogten gebracht kan worden, meldt het ministerie.

bron: StarNieuws