Afgelopen zaterdag sprak R1N met Peter Aerts in Emmen tijdens een vechtsportevenement. Aerts was daar aanwezig als coach met twee van zijn pupillen. Aerts vecht eind juni voor het laatst in Nederland. Hij neemt het op tegen Tyrone Spong (65-5-1). In Japan gaat Aerts voorlopig nog even door. Met zijn 41 lentes weet de levende legende nog steeds van geen ophouden.

R1N: Hoe gaat het momenteel met jou en de sportschool?

“Het gaat erg goed met mij, ik zit lekker in mijn vel en de sportschool loopt als een trein. We krijgen vechters uit het binnen- en buitenland op bezoek. Inmiddels hebben we ook een groep wedstrijdvechters.  Zojuist hebben mijn jongens gevochten en ze wisten allebei te winnen, mijn dag kan niet meer stuk!”

R1N: Je vecht eind juni je laatste partij in Nederland tegen Tyrone Spong, hoe kijk je hier tegenaan?

“Ik ben erg blij met mijn tegenstander. Spong is een groot talent en ik ben dan ook erg blij dat ik het tegen hem opneem. Een pannenkoek voor mijn laatste partij, dat is niks voor mij. Ik weet zeker dat het publiek hier naar uit kijkt en ik beloof dat het een knalpartij zal worden.”

Aerts mag dan wel afscheid in Nederland nemen, in Japan gaat hij er de komende tijd nog even tegenaan als het aan hem ligt.

“Ik heb diverse aanbiedingen lopen in Japan. Wat er allemaal nog op mijn pad komt weet ik niet, maar mijn handschoenen nu al opbergen, daar komt niks van in. Daarnaast heb ik het ook erg druk met mijn dojo, dus voorlopig kan ik vooruit.”

R1N: En dan over een paar jaar je afscheidspartij in Japan?

“In Japan ben ik geworden wie ik nu uiteindelijk ben. Daar ben ik gegroeid in de vechtsport en altijd met respect behandeld. In Japan mijn afscheidspartij vechten zou een mooi einde van mijn carrière zijn.”