De 29-jarige judoka Grim Vuijsters heeft afgelopen maandag groen licht gekregen om zijn trainingen te hervatten. Zelf is Vuijsters nogal onzeker over het halen van de Olympische Spelen in Londen.

Vuijsters scheurde in november vorig jaar zijn voorste kruisband af tijdens een training in Malaga. Sindsdien ging het de judoka uit Goirle niet voor de wind, zijn resultaten kelderden en een kans op de Spelen werd kleiner.

Opbouwen
Na een uitgebreid onderzoek aan zijn knie in Utrecht bleek dat zijn knie een stuk sterker was geworden en dat hij zijn training mag hervatten. Over een paar weken hoopt Vuijsters weer fit genoeg te zijn om aan wedstrijden deel te nemen.

Wereldbekerwedstrijd van Düsseldorf
Op 19 februari neemt Vuijsters deel aan de wereldbekerwedstrijd in Düsseldorf. “Daar wil ik weer in actie komen en dat wordt dan ook een test hoe mijn knie het op judogebied houdt. Mocht het niet goed gaan, stop ik er mee en ga onder het mes,” aldus Vuijsters.

Olympische Spelen
Hij laat zich in ieder geval aan zijn knie opereren maar wanneer is nog onduidelijk. Zelf denkt hij na de Olympische Spelen, indien hij zich niet plaatst, wil hij er eerder aan geholpen worden. “Ik acht de kans op deelname aan de Spelen minder dan 10% maar ga er toch voor. Daarvoor is dit evenement te mooi en te groot.”