MMA-veteraan Bas Rutten liet kort geleden in een interview met Bruce Buffer weten waarom Alistair Overeem geen schijn van kans maakt tegen de Braziliaan Junior Dos Santos. Dit is destijds bij de meeste mensen in het verkeerde keelgat geschoten. Rutten verklaart zich nader om misverstanden uit de wereld te helpen.


Junior Dos Santos mijden

Bas Rutten liet in het interview weten dat Alistair Overeem Junior Dos Santos het beste kan mijden. Overeem heeft een glazen kaak en in zijn optiek is de Braziliaan Junior Dos Santos de betere.

Verkeerde keelgat

“Bij veel mensen is deze opmerking in het verkeerde keelgat geschoten. Er werd destijds naar mijn mening gevraagd en ik gaf hier een eerlijk antwoord op. Maar zelfs hier word je al op afgerekend. Overeem is een sterke getalenteerde vechter en blonk uit tegen Brock Lesnar. Maar als je aan mij vraagt wie er het meeste kans maakt op de overwinning, dan kies ik voor Dos Santos. Mijn fans weten hoe ik in elkaar zit en dat ik eerlijk ben in mijn opinie.”

Glass jaw

“Als ik zeg dat Overeem een glazen kaak heeft, dan zeg ik dat omdat het zo is. Iedereen heeft het er al vaak over gehad zelfs in Nederland, en nu beweren ze dat ik dit uit mijn mouw schud.”

Beetje geluk met de K-1

“Als ik Overeem niet gekend had, dan had ik hetzelfde oordeel over hem gehad. Alleen zijn vrienden, manager en trainers zeggen dit soort dingen niet hardop, maar ik weet zeker dat ze het er wel over hebben met elkaar. Want daar hebben wij het over gehad toen hij de K-1 won. Tuurlijk is Overeem een ongelooflijk goede vechter, een beest is het, maar ik vind samen met vele anderen dat hij een beetje geluk had met de K-1 titel. Hij vocht tegen een gesloopte Peter Aerts, wie in de vorige ronde alles gaf in een oorlog met 4-voudig K-1 kampioen Sem Schilt. In de finale nam hij het op tegen Saki, wie een gebroken arm en hand had. Op de verschillende fora in Nederland had iedereen het erover dat het een complot was aangezien beide vechters uit het Golden Glory kamp komen. Maar dit was het 100% niet!”

Number 1

“And yes, I said he was # 1 on my “top 10 list for HW” when he was my friend, but I always made sure to mention that I say he’s is number 1 on my list because: A: “he’s a friend”, or, B: “Because he’s from Holland.”

Betweters

“Het maakt mij niet uit of je me gelooft of niet. Het eerste wat ik tegen vechters zeg als ze mij om advies vragen dan zeg ik dat ze weg moeten blijven van het internet. De meeste mensen weten namelijk niet waar ze over praten. Ze denken dat ze alles weten en dat ze het ons moeten uitleggen terwijl ze zelf nog nooit getraind of gevochten hebben.”