Taekwondoka’s Dennis Bekkers en Deborah Louz hebben vandaag bij het olympisch kwalificatietoernooi in het Russische Kazan net naast een Olympisch ticket gegrepen.

Halve finale

Beide taekwondoka’s wisten de halve finale te bereiken, waarin ze me een klein verschil verloren. In de strijd om het brons hadden ze ook geen succes. Voor een plek op de Olympische Spelen was een medaille noodzakelijk. Bekkers moest na een 7-7 stand tegen de Pool Michal Loniewski afwachten op de beslissing van de scheidsrechter. Deze gaf Loniewski het voordeel. Na dit verlies was er nog een kans, maar in het duel om brons moest de Brabander zijn meerdere erkennen in de Oekraïener Hrihorii Hoesarov. Suvi Mikkonen en de Franse Marlene Harnois waren te sterk voor Deborah Louz.

Tommy Mollet en Reshmie Oogink

Morgen strijden Tommy Mollet en Resmie Oogink voor een plaats bij de Olympische Spelen. “Ik heb nog wat recht te zetten. Ook al is dit op papier een van de sterkste tegenstanders in mijn poule, ik heb er een heel goed gevoel bij. Ik zie het met het volste vertrouwen tegemoet,” aldus Mollet.