Ondanks zijn ongunstige loting voor het Europees Olympisch kwalificatietoernooi taekwondo in Kazan heeft Tommy Mollet als enige Nederlander een ticket weten te bemachtigen voor de Olympische Spelen in Londen.

Mamedy Doucara

De 32-jarige Tilburger Tommy Mollet nam het in de eerste ronde op tegen de ervaren Mamedy Doucara in de klasse tot 80 kilogram. Onlangs namen de heren het nog tegen elkaar op in Parijs, met als resultaat winst voor Doucara. Doucara werd in 2001 wereldkampioen en wist recent nog twee Europese titels binnen te slepen.

Rechtgezet

“Ik heb nog wat recht te zetten. Ook al is dit op papier een van de sterkste tegenstanders in mijn poule, ik heb er een heel goed gevoel bij. Ik zie het met het volste vertrouwen tegemoet,” aldus Mollet. Zijn doel heeft Mollet bereikt. In de voorrondes wist hij te winnen van Mamedy Doucara en de Serviër Stojan Rabijac. In de halve finale won hij zeer overtuigend van de Noor Eirik Nilssen Bratli met 9-1. Voor zijn laatste wedstrijd tegen de Armeniër Arman Jeremian, meldde hij zich af omdat die partij er niet meer toe deed.

Enige Nederlander

Mollet wist als enige Nederlander een ticket voor de Spelen in Londen te bemachtigen. Reshmie Oogink, Dennis Bekkers en Deborah Louz slaagden hier niet in.