Natural Powers 1

Zondag 12 februari in Eindhoven.

Sporthal Haagdijk in Eindhoven begon na de opening al snel vol te lopen en zat bij aanvang al tot de nok toe vol met een enthousiast publiek. Dit was natuurlijk het gevolg van het mooie programma wat die dag was samen gesteld door Golden Glory Helmond.

Tot in de puntjes verzorgd

Op de matchmaking was niks aan te merken, hier was veel aandacht aan besteed om er een mooie avond van te maken.De entourage was in één woord geweldig. De familie Weber had niets aan het toeval overgelaten en alles was tot in de puntjes verzorgd. De zaal was netjes aangekleed met verzorgde VIP-tafels zoals je het eigenlijk in een 5 sterren restaurant zou verwachten. Al met al was het in combinatie met de mooie show, veel licht, vuur en een groot scherm, een topevenement.

Het programma

Op het programma stonden maar liefst 9 A-klasse, 4 B-Klasse partijen en C/N/J partijen. Met als hoogtepunt het W.F.C.A. wereldtitel gevecht in de categorie -76,20 kilogram tussen Nieky Holzken (Golden Glory Helmond) en Karapet Karapetyan (Ubeda Sports). Er was bij de aankondiging van deze partij enkele weken geleden het nodige commentaar omdat Karapetyan drie jaar niet gevochten had. Karapet wilde de tijd nemen om zijn studie af te ronden, wat hij overigens met succes deed. Volgens de ‘kenners’ zou Karapetyan geen partij zijn voor Holzken. Iedereen die even terug in de tijd kijkt, zou hebben kunnen weten dat Karapet met zijn staat van dienst niet van plan zou zijn om naar Eindhoven te komen om te verliezen.

Holzken vs Karapetyan

Karapetyan maakte het Holzken in het begin van de partij behoorlijk moeilijk, hij wist in de eerste ronde behoorlijk druk te zetten. Maar na de tweede ronde werd de druk van Holzken net iets te veel voor Karapet en trok hij de partij naar zich toe. Dit komt onder meer omdat Karapetyan niet echt gewend is aan het vechten op K-1 regels, maar meer gericht is op het vechten op Thaise regels. Thaiboksen is een punten spel en K-1 richt zich op wie de meest aanvallende vechter is, wie vecht naar voren en heeft de meeste impact met zijn stoten en trappen. Holzken wist deze wedstrijd op punten te beslissen en blijft de W.F.C.A. wereldkampioen in de categorie -76.20 kilogram.

R1N feliceert Holzken met het behouden van zijn titel en dankt Golden Glory Helmond voor hun gastvrijheid.

{picasa=”naturalpowerspart1″} {picasa=”naturalpowerspart2″}