Judoka Jennifer Kuipers krijgt binnenkort meer informatie over de ernst van haar knieblessure, die ze eind januari opliep.

World Cup

Het incident vond plaats tijdens de World Cup wedstrijden in Sofia. Haar knie schoot uit de kom, daarbij scheurde de achterste kruisband af. Ook het kapsel raakte zwaar beschadigd.Omdat er ook een bloedvat in de knieholte bekneld zat werd er even gevreesd dat amputatie van het been onvermijdelijk was.

Geschokt

Dat was uiteindelijk niet noodzakelijk. Na twee succesvolle operaties werd ze overgebracht naar het UMC Sint Radboudziekenhuis in Nijmegen. “Maandag ondergaat ze een MRI-scan”, vertelt haar coach Benito Maij. “Daaruit moet blijken hoe het herstel verder zal gaan. In Sofia zei ik al dat pas in Nederland duidelijk zal worden hoe ernstig de blessure is, nou dat is wel gebleken want ze hebben 80 procent van haar kuitspier weg moeten halen.” ver een eventuele terugkeer op de tatami kon Maij nog niets zeggen: “ze moet eerst maar eens kunnen lopen, dat judo zien we dan daarna wel.”