Bekendmaking: hoofdprogramma: SLAMM!! VII “Holland vs Thailand” – 27 mei 2012

Enige tijd geleden werd afgekondigd dat SLAMM!! zou terugkeren op Nederlandse bodem en zoals men van de organisatie mag verwachten komt men wederom met het beste wat Thailand te bieden heeft. Op zondag 27 mei 2012 mogen in Sporthal Stedenwijk een contingent van vier Nederlanders het wederom proberen op te nemen tegen de top uit Thailand, op volle Thaise regels, vijf rondes van drie minuten, “Knees and elbows, all the good stuff”. Al zes keer eerder kon het publiek genieten van de allergrootste helden, zoals Buakaw por Pramuk, Saenchai Sor Kingstar, Koaklai Kaennorasing, Saiyok Pumphangmuang, Yodsaenklai Fairtex, Anuwat Kaewsamrit, Bovy sor Udomsorn en Samranchai 96Penang. Dit keer zal SLAMM!! voor een zevende maal met een top line-up komen.

FMT 5×3 – 61 Kg Ilias el Hajoui (Team Gunyar) vs Pornsane Sitmonchai

Een partij die internationaal goed ontvangen is, is de comeback van de absolute legende Pornsane Sitmonchai in Europa. Deze vechter is zeer bekend in Thailand, spectaculair en een absolute must see. Tegenover Pornsane staat de getalenteerde Ilias el Hajoui van Team Gunyar die in het recente verleden ervaring heeft opgedaan in het vechten van Full Muaythai partijen. Dit gebeurde met vallen en opstaan, verloor in Engeland tegen een nieuwe sensatie van Sasiprapa, maar in Emmen verraste hij vriend en vijand door van Paowarit, eveneens van het Sasiprapa kamp te winnen. SLAMM!! geeft el Hajoui dé kans om zich te bewijzen tegen een topper en we verwachten hier veel van. Jong en opkomend tegen de gevestigde orde.

FMT 5×3 -70 Kg Faldir Chabari (Team Beast of the East) vs Bovy Sor Udomsorn

Eén van de allerbeste en onderschatte vechters in Nederland: “Fast” Faldir Chabari zal het opnemen tegen dé Thaise tank Bovy! Chabari is meervoudig Nederlands, Europese en Wereldkampioen bij de W.F.C.A en heeft menig topper verslagen. De lijst is gewoon te lang: Orono, Albert Kraus, Chris van Venrooij, Omar Amrani, Anthony Kane, William Diender, Gago Drago, Kieran Keddle, Ali Gunyar en Rayen Simson om zomaar wat namen op te noemen. Door zijn stijl niet welkom in Japan, maar toch een enorm goede knokker. Technisch zeer compleet en daartegen over BOVY! “The New Rambo”, S-1 en Rajadamnern kampioen, met een kleine 130 partijen en een “stitch count” van rond de 250 nog steeds één harde knokker uit Thailand. Deze man komt simpelweg naar voren om te slopen. Zijn partij tegen Fabio Pinca in Parijs staat in ieder geval in de SLAMM!! alltime favorite lijst. Hoewel Bovy wat ouder word en afgelopen jaar in het Shootboxing ook wel eens verloor is het altijd spektakel om naar hem te kijken.

FMT 5×3 -72,5 Kg Nieky Holzken (Golden Glory Helmond) vs Nonsai Sor Sanyakorn

De laatste vier jaar, 16 partijen gedraaid en slechts drie partijen verloren: Nieky “the Natural” Holzken! Vaak saai en eenzijdig in zijn interviews, maar hij komt simpelweg om te knokken en om zijn tegenstanders te slopen zoals hij het zelf zegt, echt een vechter puresang! Holzken heeft absoluut KO power en is succesvol geweest in meerdere disciplines. Ook op Full Muaythai staat hij zijn man, Marco Pique en Ky Hollenbeck moesten al het onderspit delven. Zijn tegenstander de 27ste Mei is de sterke Thai Nonsai Sor Sanyakorn. Voor een Thaise vechter wat zwaarder dan zijn landgenoten en hoewel nog jong, zeer ervaren. Al eerder vocht hij in Nederland en sloeg Mohamed Medhar in de vijfde ronde tegen het canvas. Het laatste jaar vooral in Azië actief geweest en vocht onder ander tegen Dzabar Askerov en Wayne “JWP” Parr.

FMT 5×3 -67 Kg Mohamed Khamal (Vos Gym/Real Fighters) vs Saiyok Pumphangmuang

De laatste partij van de avond, de absolute kraker en mogelijk nu al dé Muaythai partij van het jaar in Nederland: Mohamed Khamal vs Saiyok Pumphangmuang. Wat valt hier van te zeggen! Saiyok Pumphangmuang is de enige Thaise vechters die nog nooit verslagen is buiten Thailand. Met 240 partijen op zijn naam, de huidige Lumpini en voormalig Rajadamnern kampioen hebben we het hier over de beste thaibokser in zijn gewicht op dit moment. Deze man is simpelweg de “real deal in Muaythai”! Op SLAMM!! V maakte hij in Nederland zijn debuut en versloeg daar Fikri Tjari, die zijn comeback maakte. Door omstandigheden vaker in Nederland gedraaid, maar niet tegen de oorspronkelijke gemachtigde tegenstanders. Het is een publiekgeheim dat enkele managers deze man gewoon te sterk vinden, en zo zag men invallers Harry Lodewijks en Edgar N’Zunga kansloos verliezen. Op SLAMM!! VI vocht Saiyok Pumphangmuang tegen Warren Stevelmans, maar ook deze explosieve knokker kwam er niet aan te pas. Voor SLAMM!! VII staat hij echter tegen Mohamed Khamal, vroeger bekend als “Mootje” Khamal, maar het is kenmerkend dat hij zich tegenwoordig volwaardig als Mohamed Khamal wil laten benoemen. De kleine jongen is een man geworden en zijn vooruitgang is gewoon ongelofelijk. Zagen we hem nog in 2007 een B partij draaien in Osdorp, in 2009 brak hij definitief door van Anuwat Kaewsamrit te winnen. Deze voormalige vechter van het jaar verloor op punten van de opkomende Amsterdammer, die zich een jaar later “King of Amsterdam” mocht noemen na zijn memorabele partij tegen Mosab Amrani. In dat jaar werd hij ook nog de K-1 MAX West European kampioen. Eind 2011 heeft hij laten zien dat hij meer dan thuis hoort in de Muaythai scene door van de Engelse topvechters Liam “the Hitman” Harrison van de Bad Company Gym en Michael Dicks te winnen. Bijgestaan door Ivan Hippolyte en de heren van Vos mag hij het op 31 maart op gaan nemen tegen Sitthichai Sitsongpeenong voor de WBC titel in het beruchte Lumpini stadium, waarna hij op 27 mei voor de grootste uitdaging in zijn carrière zal staan: Saiyok Pumphangmuang!

Met dank aan Harmen Bakker