Tijdens de World Cup in Sofia enkele weken geleden liep de Nederlandse judoka Jennifer Kuijpers een ernstige blessure op.


World Cup Sofia

In haar partij tegen de Chinese Jie Zhang schoot de knie van Kuijpers uit de kom, waarbij onder meer de achterste kruisband afscheurde, het kapsel zwaar beschadigt raakte en het onderbeen achterstevoren kwam te staan. Omdat tevens een bloedvat in de knieholte bekneld zat, werd zelfs even gevreesd voor een amputatie van het been.

Operatie

Er volgden twee operaties die beiden succesvol verliepen. De eerste operatie duurde zo’n negen uur. Na ruim een week in het ziekenhuis te hebben doorgebracht, vertrok Kuijpers naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen. Hier werd ze in quarantaine geplaatst.

Hoe gaat het nou?

Op facebook laat de Nijmegenaar weten dat het beter gaat. “Vandaag geen kleine stapje vooruit! maar een sprong vooruit! trapgelopen, acht tredes op en ook af. zelf het bed in/uit gekomen, stukje gelopen en met andere voet op grond geleund… nu snel slapen.” Nu maar hopen dat we de regerend Nederlands judokampioene in de gewichtsklasse tot 78 kilogram snel weer op de tatami terug zullen zien.