R1N had gisteravond samen met Bob ‘The Beast’ Sapp en de organisatie van het Vuisten van Vuur evenement een etentje in een gezellig visrestaurant te Vlijmen. Al na binnenkomst bleek dat de bijna twee meter lange Amerikaan in een film leeft.

Entertainment

“Of ik nu win of verlies, het gaat mij maar om één ding namelijk entertainment. Er zijn veel mensen die zeggen dat ik niet thuis hoor in de vechtsportwereld. Maar voorlopig sta ik al ruim twaalf jaar in de ring. De meeste mensen gaven mij na mijn K-1 debuut maar 1 jaar. ‘They were wrong,’ vertelt hij lachend. “Laat de mensen maar lekker praten over mij, zolang ze dit doen blijft mijn agenda vol.”

2011

“2011 was een slecht jaar voor mij. Mijn oogkas was kapot maar ‘The Beast is back’ en dat kan iedereen zien aan mijn volgeboekte agenda. Ik vecht minimaal twee keer per maand en tussendoor heb ik veel werk in de reclame business. Vooral in Japan heb ik met regelmaat opnames.”

Filmindustrie

De doorbraak van Sapp in de filmindustrie begon met de actiefilm Elektra. Hierin schitterde hij naast Jennifer Garner en Terence Stamp. Daarna ging het hard met zijn filmcarrière. In 2005 was Sapp te zien in de remake van ‘The Longest Yard’, naast Adam Sandler en Chris Rock. Zijn meest recente film is Conan the Barbarian, hierin kruipt hij in huid van Ufuka. “Ik zie het geheel als een pakket, zonder mijn optredens in de ring was ik nooit ontdekt door de filmindustrie.”

American football

“Het begon allemaal met mijn carrière als American football player. Er werd destijds een bokswedstrijd georganiseerd tussen een andere football player en mezelf. Een soort van sterren boksen. Deze partij wist ik te winnen. De K-1 merkte dit op en zo begon mijn avontuur in Japan. Het was niet de eerste keer dat ik een ring betrad. Ik ging namelijk al een tijdje mee in het Pro Wrestling circuit in de VS.”

Way of life

“Entertainment is voor mij een ‘way of life’. Ik ben voortdurend onderweg, ik zie alle werelddelen en tussendoor speel ik in films, commercials en geef ik interviews. Wat wil je nog meer?”

R1N: Hoe combineer je dat met je gezinssituatie?

“Dat is goed te combineren. Ik heb vier honden en vijf katten, ik ben gek op dieren! Ik werk ook regelmatig voor Animal Planet. Dieren zijn je beste vrienden. Ik heb een hekel aan dierenleed en daarom werk ik graag mee aan deze programma’s. Met de manier waarop ik leef is een normaal gezinsleven niet mogelijk. Gelukkig zorgen de mensen van ‘Team Beast’ goed voor mijn dieren.”

R1N: Dus al met al zit ik hier met een druk bezet man maar ook met een heel gelukkig man?

“Dat kan je wel zeggen, ik doe waar ik goed in ben en heb daar erg veel plezier in.”

R1N bedankt Bob Sapp en uiteraard de organisatie van het Vuisten van Vuur evenement voor dit onvergetelijk etentje en wenst hun veel succes aanstaande zondag met hun evenement in de Maaspoorthal in Den Bosch.