Een explosie van gevechten en gedichten in een boksring, het kan. De Toneelmakerij gaat met deze theatervoorstelling “Thaibox verdriet” tot en met 5  april door heel het land.

Het verhaal

Het jonge bokstalent Boris bereidt zich voor op de wedstrijd, daarbij gehinderd door zijn vader Wolf die hem treitert en kleineert. Boris’ trainer Hank, eigenaar van de boksschool, probeert zich los te vechten uit de te nauwe band met zijn zusje Elja, die zo graag wil leven en liefhebben. En dan is er de tegenstander, de beroemde bokser Tom Smulders met zijn excentrieke manager Woody. Wat hebben zij hier te zoeken? En waarom wil Tom met alle geweld boksen tegen de veel jongere Boris?

Lovende kritieken

De voorstelling krijgt lovende kritieken, waaronder van het NRC “Regisseur Liesbeth Coltof heeft perfect begrepen dat je voor een jong publiek voluit moet gaan: in vechtsport, maar ook in levensdrift. Het kan dus wel samen: podiumkunst en vechtsport.” Op de website van de Toneelmakerij kunt u precies zien waar en wanneer ze een voorstelling geven.