Onlangs liet voormalig UFC light heavyweight champion Quinton ‘Rampage’ Jackson (32-10 MMA, 7-4 UFC) weten dat hij nog één gevecht in de UFC zal vechten en daarna ergens anders verder gaat met zijn carrière.

“Ik vecht tegen iedereen”

“Ik voel me schuldig voor mijn volgende tegenstander, wie het ook is. Ik vecht tegen iedereen, deed ik altijd, maar mijn volgende gevecht in de UFC zal mijn laatste zijn,” aldus Jackson. Zijn laatste gevecht vocht hij op 26 februari tegen Ryan Bader. Deze wedstrijd verloor hij op unanieme beslissing. Volgens Jackson verloor hij deze partij omdat hij destijds met een knieblessure kampte.

“U Fight Cheap”

De UFC heeft nog niet gereageerd op het besluit van Jackson. “Ik heb andere dingen aan mijn hoofd. Ik stop zeker niet met wedstrijden. Ik stop wel met de UFC (U Fight Cheap),” laat Jackson weten.

UFC-debuut

Jackson vocht zijn UFC-debuut in 2007. Hij won zijn debuut op knock-out van de Amerikaan Marvin Eastman. In zijn tweede partij wist hij van zijn voormalig Pride-collega Chuck Liddell te winnen. Hiermee doorbrak hij de winnende reeks van zeven wedstrijden van Liddell. Jackson wist maar liefst 7 van zijn elf partijen in de UFC te winnen en zet na zo’n vijf jaar een punt achter zijn UFC-carrière.