Voormalig UFC middengewichtkampioen, Murilo Bustamante, komt op 31 maart na bijna twee jaar afwezigheid weer in actie. De inmiddels 45-jarige Braziliaan maakt zijn rentree op 31 maart in Manaus, Brazilië.

20 jaar actief

Bustamante is al zo’n 20 jaar actief in de sport. In de late jaren 80 en begin jaren 90 was hij een lid van Carlson Gracie’s team. Hij verliet de UFC als UFC middengewichtkampioen om zijn overstap naar Pride te maken. In Pride was hij minder succesvol. Iedereen dacht dat Bustamante inmiddels met pensioen was gegaan maar niets is minder waar. In 2012 wil hij nog drie keer in actie komen.

Nog drie wedstrijden

“Dit is waarschijnlijk mijn laatste jaar als professional. Ik hoop nog drie wedstrijden te vechten voordat ik definitief stop met mijn carrière. Menne was niet mijn persoonlijke keuze, het is wel interessant voor het AFC-evenement omdat er dan twee voormalig UFC-kampioenen tegenover elkaar staan. Maar ik heb een hoop namen in mijn hoofd. Mensen als Kazushi Sakuraba wil ik zeker een keer treffen,” aldus Bustamante.