De UFC breidt steeds verder uit in Europa. Volgende maand maakt de UFC zijn debuut in Zweden en hoogstwaarschijnlijk is Italië later dit jaar aan de beurt

Italië

“Ik denk dat Italië onze volgende bestemming wordt,” aldus UFC CEO Lorenzo Fertitta. “Lawrence Epstein en ik zijn naar Italië geweest om een bestemming voor een eventueel evenement te zoeken. Er sprak ons slechts één locatie aan. Er was een arena net buiten Milaan, deze arena is het bezit van een familie, in de eerste instantie twijfelden ze nogal.” De eigenaren vonden het merkwaardig dat mensen elkaar in een kooi te lijf gingen. “Maar tijdens een gesprek hebben we uitgelegd wie we zijn, wat onze achtergrond is, veiligheid, regels, al die dingen. We hebben hun uitgenodigd om een kijkje te nemen bij het UFC 138 evenement in Birmingham. Ze waren er helemaal onderste boven van. We waren van harte welkom!”

Spanje en Frankrijk

Italië is niet de enige bestemming die op het verlanglijstje staat. In Spanje wordt op het moment The Ultimate Fighter uitgezonden en trok ongeveer 250.000 kijkers. “Misschien ook een gat in de markt,” aldus Fertitta. “Frankrijk heeft ook een enorme kans. Het ministerie van sport is zeer positief. Misschien dat we binnenkort naar de UFC kijken met een croissant in onze hand.” De UFC heeft in totaal 14 evenementen in Europa georganiseerd: elf in het Verenigd Koninkrijk, twee in Duitsland en één in Ierland.