UFC licht zwaargewicht Dan Henderson laat weten dat de UFC voorlopig nog niet van hem af is. De inmiddels 41-jarige Pride- en Strikeforce veteraan laat weten nog een jaar of drie in de UFC te knokken.

UFC titel

Henderson wist in het verleden de Pride weltergewicht titel en de Strikeforce licht zwaargewicht titel binnen te slepen. Hij gaat nu voor het goud, namelijk voor de UFC licht zwaargewicht titel.

Randy Couture

“Ik heb nog drie gevechten in mijn contract staan en waarschijnlijk teken ik nog voor een paar extra daarna. Dus waarschijnlijk nog zo’n twee of drie jaar. Ik wil zeker net zo oud zijn als Randy Couture wanneer ik met pensioen ga,” aldus Henderson. Couture stopte vorig jaar op een leeftijd van 47 jaar.

Slimmer geworden

Henderson wist zijn laatste vier partijen te winnen. Met overwinningen op Fedor Emelianenko (Strikeforce) en Maurício Rua (UFC) bewees Henderson in topvorm te verkeren. “Ik heb mijn training aangepast en ben slimmer geworden met mijn positiespel en techniek. En ik leer nog steeds bij,” vertelt Henderson.