De Amerikaanse bokser James Toney vocht in 2010 zijn enige gevecht in de UFC. Hij nam het op tegen UFC-veteraan Randy Couture. Al in de eerste ronde moest hij zijn meerdere erkennen in Couture, Toney verloor na drie minuten op submission.


foto: James Toney in gevecht met Randy Couture

Slaaf voor de blanke mens

Destijds maakte hij de wereld wijs dat hij de best betaalde vechter in de UFC was en dat hij op het moment nog steeds wordt betaald door de UFC. Over Rampage Jackson geeft hij zijn ongezouten mening. “Dat krijg je ervan als je een slaaf bent voor de blanke mens. Niet bang zijn. Je moet voor jezelf opkomen. Daarom kreeg ik anderhalf miljoen dollar en wordt ik vandaag de dag nog steeds betaald door de UFC. Begrijp je wat ik bedoel. De best betaalde vechter ooit. Begrijp je me, dikzak? Je bent er al twintig jaar en je wordt nog steeds onderbetaald. Terwijl ik miljoenen verdien. Rampage, als je tegen mij wil vechten kom maar naar mijn sportschool, dan zal ik je een les leren. Je zou mijn sparringpartner kunnen worden. Ik betaal 50 dollar voor een sparringpartner, “aldus Toney.

Professioneel bokser

Tony is vanaf 1988 professioneel bokser en nog steeds actief. De 43-jarige Amerikaan won in zijn carrière diverse zwaargewichttitels en won van grote namen waaronder Evander Holyfield, Michael Nunn en Mike McCallum.