Voormalig UFC-vechter Don Frye is niet te spreken over de manier waarop Dana White omgaat met de betalingen van de vechters. Onlangs liet de inmiddels 46-jarige Amerikaan weten dat de UFC-vechters zwaar onderbetaald worden.

Beginjaren UFC

Frye was in de beginjaren van de UFC erg succesvol. In het jaar 1996 kwam de Amerikaan maar liefst elf keer in actie in de UFC. Hij verloor slechts één keer, alle overige partijen wist hij in de eerste ronde al te beslissen. Frye is nog steeds actief in het MMA en timmert daarnaast hard aan de weg in Hollywood.

Onderbetaald

Onlangs werd hem de vraag gesteld of UFC-vechters onderbetaald zijn. Zijn antwoord daarop is als volgt: “O mijn god, het is een misdrijf. Het is een misdrijf. Je ziet enkele van deze jongens slechts twee of drieduizend dollar ontvangen. En dan zie je Dana White aankomen met zijn 30 Ferraris. Kom op zeg. Hij vraagt zo’n honderdvijftig duizend aan je sponsor om zijn merk op je kleren te zetten. Dat is geld stelen van de vechter. En uiteindelijk krijg je slechts twee of drieduizend dollar. Dat is gekkenwerk.”

“Dana White ruïneert de sport”

Volgens Frye maakt Dana White de sport kapot. “Ik had een hoop plezier in de UFC. De fans waren geweldig. Maar Dana White ruïneert de sport. Hij heeft het voor mij kapot gemaakt. Waarom laat ik die gluiperd mijn leven bepalen en al mijn plezier verderven. Ik negeer hem gewoon en ga verder met mijn leven.”