Op dit gala dat jaarlijks met Pasen gehouden wordt stonden weer een paar mooie partijen op het affiche. Zo zouden “Bigiboy” Rozenstruik (Team Slamm!!) en Emad Elmoujahid (Universal Gym) het tegen elkaar opnemen en Dion Staring (Bully’s Gym/Calmaro) en Volkan Duzgun (Siam Gym) knokken voor de MMA-wereldtitel van de W.F.C.A. Maar dat een matchmaking niet vast staat tot het laatste moment werd weer bewezen doordat Mesut op de middag van het gala een telefoontje kreeg van Murat Direkci:  Emad was van de trap was gevallen en kon dus niet vechten. Bigiboy was dus voor niets uit Suriname hierheen gevlogen!

Volkan Duzgun was nog niet hersteld van de gebroken hand die hij opliep in de partij tegen Bob Sapp en dus werd 3 dagen van tevoren John de Wilde gebeld of hij het op wilde nemen tegen Dion Staring (niet voor de titel). John knokt even goed mee tegen Dion en lacht een paar harde knieën weg. Maar dan wordt hij door Dion vastgezet en na nog een paar knieën op het gelaat van John grijpt de scheids in.
Winnaar: Dion “ The Soldier” Staring die hiermee een winning streak van 6 partijen neerzet.

Deze avond werd ook Nale Omeragic (KB Arnhem) vs Fred “The Piranha” Sikking (Colosseum) gevochten (Akl/K1). Dit werd een verschrikkelijke beukpartij. Na een minuut gaat Nale al neer, maar komt goed terug met een stotenregen waarna Fred in de touwen hangt. Het gaat over en weer. In de derde ronde krijgt Nale de tweede down te verwerken. Hij vecht de partij wel uit, maar Fred trekt de partij naar zich toe op ervaring. Winnaar: Fred “The Piranha” Sikking

Een andere mooie MMA/Pro partij die hier werd gevochten was die tussen Rudy Dupont (Calmaro) en Camile Patriis (Ubeda Sports/ Tatsujin). Rudy had 4 maanden getraind en in de gym geslapen en zou zijn terugreis naar huis bekostigen van de partij die hij vanavond zou vechten. Maar ook deze tegenstander werd afgemeld. Gelukkig was de ongeslagen Camile bereid om in te vallen. Camile begint goed met een takedown en ground and pound, maar als ze weer opstaan is Rudy de sterkere. Harde knieën en een paar goede stoten gevolgd door ground and pound zorgen ervoor dat de scheids tussen beide komt. Winnaar: Rudy Dupont

De hoofdpartij (Akl/K1) van vanavond werd gevochten door Mesut Derin (KB Arnhem) en Jordy vd Sluijs (Team Kraus). Deze mannen maakten een mooi einde aan deze leuke avond. Mesut had snel een scheur boven zijn oog, maar vocht goed door. Hij sloeg Jordy aan en het leek even of hij Jordy eruit zou slaan, maar die bleef knap staan. Jordy kwam hierna steeds beter in zijn spel en maakte, met name tegen het einde, de hardere combinaties. Winnaar: Jordy “The Twister” vd Sluijs.

En hiermee was deze vermakelijke en sportief verlopen editie van Born 2 Fight weer ten einde. Osu!
Rens Boeijen