De Ohio Athletic Commission heeft vandaag besloten dat Brandon Saling zijn licentie niet terug krijgt. Eerder deze maand besloot de commissie zijn licentie in te trekken nadat bekend werd dat hij gelogen had over zijn criminele verleden. Saling ging hier destijds niet mee akkoord en ging in beroep.

Licentie

Nu heeft Saling laten weten dat hij zich heeft neerlegd bij de beslissing van de Ohio Athletic Commission en gaat vechten in staten waar hij wel een licentie kan krijgen. De 26-jarige MMA-vechter is geschorst tot en met 11 april 2013. Als hij na die tijd weer in Ohio wil vechten, moet hij eerst voor de commissie verschijnen en uitleggen waarom hij weer een licentie zou moeten krijgen. Hetzelfde geldt voor de staat New Jersey waar Saling tot en met 13 juni 2012 geschorst is.

Verkrachting

Na het Strikeforce: Tate vs Rousey evenement kwam Brandon Saling in opspraak toen bekend werd dat hij veroordeeld was voor het verkrachten van een persoon onder de dertien jaar. Nu zegt hij daarover: “Ik weet dat wat ik gedaan heb verkeerd was en ik wilde dat ik het terug kon draaien, maar dat kan ik niet”. Verder bleek hij ook opmerkelijke tatoeages te hebben, namelijk het SS-teken en een referentie naar Hitler. Saling heeft aangegeven dat hij bereid is om zijn tatoeages te bedekken of ze eventueel aan te passen.