Vanavond vindt voor het eerst in de geschiedenis een UFC-evenement plaats in Zweden. De hoofdpartij van de avond gaat tussen de Zweed Alexander Gustafsson en de Braziliaan Thiago Silva. UFC-legende Tito Ortiz is als genodigde in de Zweedse hoofdstad Stockholm.


foto: Tito Ortiz (rechts) in gevecht met Guy Mezger

The People’s Champ

Ortiz maakte op 22-jarige leeftijd zijn debuut in de UFC. The People’s Champ, zoals zijn bijnaam luid, vocht 26 keer in de UFC. Hij wist maar liefst vijftien overwinningen te boeken waarvan elf voortijdig. In onderstaand interview vertelt Ortiz over zijn carrière, zijn laatste gevecht in de UFC, zijn sportscholen en zijn licht zwaargewicht titel. “Na vijftien jaar in de UFC hoef ik niks meer te bewijzen. Ik ben op het moment de langst heersende UFC licht zwaargewicht kampioen.”


foto: poster van het UFC-debuut van Ortiz

Afscheid

Op 7 juli vecht Ortiz voor het laatst in de UFC. Tijdens het UFC 148 evenement in Las Vegas neemt hij het voor de derde keer in zijn carrière op tegen Forrest Griffin. De heren troffen elkaar voor het eerst in 2006. Destijds wist Ortiz te winnen door middel van een split decision. Zo’n drie jaar later tijdens hun tweede ontmoeting waren de rollen omgedraaid. Griffin won op split decision.