De Margriethal in Schiedam ziet er mooi aangekleed uit en is goed gevuld. Op het thuis evenement van Pasztjerik staan vanavond 21 partijen op het programma, waarvan maar liefst negen A-partijen. Alle ingrediënten voor een knallend avondje zijn dus aanwezig. Een paar toppers zijn er ook buiten de ring te vinden waaronder Saki (die nu vijf keer per week bij Hans Pasztjerik traint), Errol Zimmerman, Robin van Roosmalen en Mustapha Dede. R1N is aanwezig op het evenement.

Behalve de A-partijen zijn er ook een paar interessante B-partijen, waaronder die van Zakaria Tijarti tegen Monta Laroussi. Zakari gaat neer door een trap op zijn kin in de derde ronde. Hierop volgt een zinderend slot van de partij waarin Monta een down moet nemen en Zakaria de partij naar zich toe trekt.

Voor de pauze vecht Nordin Ben Mo van Universal Gym tegen Javier Baragan van Sport Center 010. Nordin komt op met een grote lach samen met de tevens goedlachse Murat Direkci. Ook tijdens de stairdown lachen beide vechters vriendelijk. Maar als de pot begint is het meteen vuurwerk. De eerste down van Javier is door een harde gesprongen knie op zijn kin. Dan een steenharde rechterhoek: down 2, en met zware combinaties maakt Nordin Ben Mo het af. De prijs voor deze spetterende overwinning krijgt hij uitgedeeld door Ismael Londt.

Na de pauze heeft Walid Alladlaoui het in de eerste ronde zwaar tegen Vilson Tavares, maar komt sterk terug omdat Vilson het conditioneel moeilijk heeft. Vilson moet 8 tellen incasseren door knieën op het lichaam en Jan gooit net voor het einde van de partij de handdoek in de ring. Mooie overwinning voor Walid die zijn eerste A-partij vocht.

Dan komt Ernst Moerkerken van Pasztjerik op met een beukplaat. Jan zwaait met zijn handdoek en zweept het publiek op. De drie kilo lichtere David Dorn van Silent Dragon biedt goed partij, maar het is niet voldoende. Ernst Moerkerken wint de partij door onder andere 8 tellen via een knie op de kin.

Na een tijd van afwezigheid vecht Hans Pasztjerik tegen Daniel Farahani van sportschool Ommoord. Deze partij was geen lang leven beschonken, want door een voorwaartse trap op het gelaat ziet Hans dubbel en kan niet verder vechten.

Nicky Hemmers (GG) vocht vanavond zijn eerste A-partij. Marvin Monteiro (Brito) is een maatje te groot vandaag en wint op punten. Na deze wedstrijd vecht Fikri “Amazing” Amezian (Siam) tegen Raymon Bonte van Pasztjerik. Deze wedstrijd wint Fikri zonder dat Raymon echt in de problemen komt.

Dan volgt een beladen partij tussen Said El Bounani (Hambaken) en Samir “Klik Klik” Boukhidous (Pasztjerik). Said gaat naar voren, Samir tast af en na een clinch keert Samir zijn rug naar Said en wil even niet verder omdat hij een elleboog zou hebben gekregen. Samir krijgt 8 tellen omdat er door de jury geen onreglementaire actie is gezien. Samir uit zijn frustratie door een gesprongen elleboog op het hoofd van Said te maken. Hiermee wint Said El Bounani de partij door middel van diskwalificatie.

Als laatste staat de thuiswedstrijd van Eddy Almeida (Pasztjerik) op het programma, maar ze hebben geen makkelijke tegenstander uitgezocht in de vorm van Nathan “t Beest” van ’t Hof (Pattaya). Nathan gebruikt in het begin goed zijn benen en heeft natuurlijk vuur in zijn vuisten. Later vertrouwt hij op zijn harde dubbele stoten en deinst er niet voor terug om er onderweg eentje te nemen. Eddy houdt echter goed stand en heeft het publiek in zijn rug. Hij varieert wellicht ook beter, maar die rechtse directe van Nathan is zo enorm hard! Eddy moet hierom een keer 8 tellen nemen en krijgt het heel zwaar in de laatste ronde, maar vecht de partij wel uit.

Al met al was het een prachtig avondje met leuke partijen en een goede organisatie. Osu!

Rens Boeijen