Gisteren vond het club evenement van Golden Glory Helmond in de sportschool van Sjef Weber plaats. De gastvrije familie Weber had het evenement tot in de puntjes verzorgd. Veel jonge helden en ook een paar N, C en B-klassers van sportscholen zoals Fight Club Den Bosch, Sport Center 010, Samir Gym (België) en natuurlijk Golden Glory Helmond mogen vandaag acte de presence geven in 42 partijen. Een flink evenement dus, maar de doorstroom is goed waardoor het allemaal vlot verloopt. R1N is erbij!

Na een goed verlopen eerste deel wordt met een paar knallende C-partijen het slot van het evenement ingezet. Zo vecht Brian van de Brand (GGH) een technisch hoogstaande partij tegen Ali Zoubai (Fight Club Venlo) die eindigt in een onbeslist. En wint Boubaker El Bakouri (Fight Club Venlo) in een snoeiharde partij van Joey van Koolwijk (Fight Club Den Bosch) waarin Joey karakter toont zoals we gewend zijn van de jongens van FC Den Bosch.

Na deze wedstrijd begint het 4-mans B-toernooi met de eerste partij tussen Aleksander Sakotic (BAMA-Mainz) en Antonie van Lierop (GGH). Deze partij gaat redelijk gelijk op, maar door een paar goede rake stoten en een meer solide houding wint Antonie de partij op punten. In de tweede partij van het toernooi vecht Mohamed Tahtahi (Sport Center 010) een goede partij tegen Cenk Cankurtaranoglu (Samir Gym). Mohamed loopt echter op een stevige linkerhoek in de tweede ronde en verliest de partij op KO. Twee partijen later volgt dan de Finale tussen Antonie van Lierop en Cenk Cankurtaranoglu. Antonie domineert hierin drie ronden en wint het toernooi!

De enige MMA-partij (B-kl.) van de avond gaat tussen Denny Peters (Loe Hoyer) en Hubert Geven (GGH). Al snel heeft Hubert de back mount en is in staat om flink uit te delen. Als Denny dan licht aangeslagen is zet Hubert een choke aan en wint de partij.

Jaimy Duijmelinck (GGH) die al 21 partijen op rij ongeslagen is neemt het in de laatste partij op tegen Ilias Boulaid van Fight Club Den Bosch. Dit is een goed gematchte, gelijk opgaande strijd die Ilias uiteindelijk weet te winnen op conditie. Ilias wint hiermee ook de bezoekers stijlprijs. Antonie wint overigens de GG-stijlprijs en omdat hij hem voor de derde keer in bezit heeft mag hij de gigantische trofee houden!

Hiermee is een einde gekomen aan weer een mooie dag kickboksen.

Bedankt Golden Glory Helmond. Osu!

Rens Boeijen