Frank Warren, de manager van Dereck Chisora, heeft onlangs bekend gemaakt dat er waarschijnlijk een gevecht komt tussen David Haye en Dereck Chisora aankomende zomer. Waar en wanneer is nog onduidelijk aangezien Chisora geen bokslicentie heeft en Haye al met pensioen is.

Rechtzetten

“Het is een natuurlijk gevecht, het maakt niets uit wat iedereen zegt. Het gevecht gaat plaatsvinden. Het is een mooie gelegenheid voor hen om de dingen recht te zetten. Ook is het een groter gevecht dan Klitschko tegen Haye of Chisora,” aldus Warren.

Beroep

Dereck Chisora (15-3, 9 knock-outs) moet op 14 mei verschijnen voor het Britisch Boxing Board of Control. De Britse boksbond besloot op 14 maart om de licentie van Chisora voor onbepaalde tijd in te trekken. Chisora ging op 30 maart in beroep. Als Chisora zijn beroep onsuccesvol is, dan zou hij een licentie buiten het Verenigd Koninkrijk moeten halen en daar verder moeten gaan met zijn carrière.

Onsportief gedrag

Chisora verloor in februari van Klitschko. Rondom het gevecht toonde hij zich van een zeer onsportieve kant. Tijdens de persconferentie gaf hij zijn opponent een klap in het gezicht. Voor het gevecht spuwde hij water in het gezicht van Wladimir Klitschko. En na het gevecht ging hij op de vuist met voormalig wereldkampioen David Haye. Chisora werd na afloop door de WBC voor onbepaalde tijd geschorst en moest een boete van 75.000 euro betalen aan de Duitse boksbond.